Zorgorganisatie

Vraag horecapersoneel aan

Welkom bij Horeca helpt de zorg Noord-Nederland. Als zorgorganisatie in Groningen, Friesland of Drenthe kun je tijdens de coronacrisis horecapersoneel uit de regio inzetten om jouw zorgpersoneel te ondersteunen. Onderaan deze pagina ga je naar de portal waar je met de aanvraagtool kunt aangeven dat je op zoek bent naar horecapersoneel.

Goed om te weten 

  • Het gaat om werkzaamheden ter ondersteuning van de zorg (bijvoorbeeld bezoek ontvangen of schoonmaakwerk) of om zorgpersoneel te ontzorgen (bijvoorbeeld koffie brengen). Het gaat nadrukkelijk niet om medische taken. 
  • Oud-horecapersoneel kan zichzelf aanmelden, maar horecaondernemers kunnen hun medewerkers ook aanmelden. In het laatste geval leent de horecaondernemer een medewerker voor minimaal 12 uur per week uit op basis van een detacheringsovereenkomst. Zodra de overheid de horeca weer openstelt, eindigt de detachering. Je kunt hiervoor gebruikmaken van een model detacheringsovereenkomst en oplegger, die je van ons ontvangt zodra er sprake is van een match.  
  • Zodra er een match is tussen horecapersoneel en jouw organisatie, dan nemen we contact met je op. Je kunt vervolgens contact opnemen met de horecamedewerker of horecaondernemer. Jullie maken zelf afspraken en regelen de benodigde overeenkomsten.  

Instructie selecteren horecapersoneel

Klik op onderstaande knop om naar de portal te gaan. Log in of maak eerst een account aan. Klik vervolgens op de knop Naar aanvraagtool en daarna op de knop Volgende. Links in het scherm kun je aangeven dat je op zoek bent naar horecapersoneel. Dat doe je door te klikken op Type zorgmedewerker (foto 1). Er verschijnt een lijst met functies. Scroll naar beneden en vink hier ‘Niet medisch – Horecamedewerker’ aan (foto 2).

Vraag horecapersoneel aan